اطلاعیه بهداشتی شبکه دامپزشکی شهرستان سقز
قابل توجه دامداران،شاغلین کشتارگاهها، چوبداران و عرضه کنندگان و مصرف کنندگان گوشت قرمز
تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی خطرناک، کشنده و مشترک بین انسان و دام است که عامل بیماری از طریق گزش کنه و تماس انسان با خون و بافتهای آلوده دام میتواند منتقل شود.
نکات لازم جهت پیشگیری:
- از کشتار دام خارج از کشتارگاه خودداری نمایید.
- مصرف گوشت دامهایی که سلامت آنها به تایید ناظرین بهداشتی دامپزشکی نرسیده باشد میتواند بسیاری از عوامل بیماریزای مشترک بین انسان و دام منجمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را به انسان انتقال دهد.
-مصرف گوشت قرمز و آلایشات خوراکی به صورت گرم و تازه میتواند ناقل برخی از بیماریهای مشترک بین انسان و دام از جمله بیماری فوق گردد.
- لازم است از تماس مستقیم بین پوست و غشاهای مخاطی انسان با خون و ترشحات دام کشتاری جلوگیری به عمل آید.
- از جداسازی و له کردن کنههای موجود روی بدن دام با دست غیر مسلح خودداری نمایید.
- هنگام کار از وسائل حفاظت فردی از قبیل لباس کار مناسب، چکمه، دستکش، ماسک و عینک استفاده نمایید.
- پیش از آغاز کار از سلامت فردی خود بویژه عدم وجود خراش و جراحت پوستی مطمئن شوید.
- از گذاشتن کارد یا چاقو در بین لب ها به هنگام کار خودداری نمایید.
- از خوردن و آشامیدن و استعمال دخانیات حین کار پرهیز کنید.
- بعد از اتمام کار روزانه دست ها، وسائل کاری و البسه را شستشو و ضدعفونی نمایید.
- در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کار یا بروز هرگونه علائم بیماری سریعا به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه نمایید.
علائم بالینی بیماری در انسان:
- شروع ناگهانی تب بیش از ۳۸ درجه
- تب و لرز،سر درد شدید، دردهای مفاصل و عضلات، حالت تهوع و استفراغ،گیجی
- خونریزی بینی، لثه و دستگاه گوارش، خونریزی زیر جلدی در نواحی مختلف بدن وجود خون در مدفوع و ادرار
لازم به ذکر است کلیه شهروندان محترم اطلاع داشته باشند لاشه دام های کشتاری در کشتارگاه دام بعد از تاییدیه ناظرین بهداشتی دامپزشکی به مدت ۲۴ ساعت در اتاق پیش سرد کشتارگاه نگهداری و در روز بعد در بازار عرضه میشود.در این مدت زمان نگهداری تغییراتی که در لاشه اتفاق می افتد نه تنها منجر به ارتقاء کیفی گوشت و لذیذتر شدن آن می شود، بلکه باعث کاهش بار میکروبی و از بین رفتن آلودگیهای احتمالی می شود، لذا خواهشمند است به منظور جلوگیری از ابتلا به بیماریهای مشترک و مهلک بین انسان و دام نظیر تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، سیاه زخم، تب مالت، سل، کرم کدو و مسمومیتهای باکتریایی از خرید و مصرف گوشت دامهایی که خارج از کشتارگاه ذبح و به صورت غیر مجاز عرضه می گردند اکیدا خودداری نمایید و هرگونه موارد مشکوک را در اسرع وقت به سامانه پیغام گیر ۱۵۱۲ (پل ارتباطی مردم با دامپزشکی) گزارش نمایید.