• 1402/06/29 - 08:55
  • تعداد بازدید : 495
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نظارت‌های پست قرنطینه دامی مرز باشماق مریوان ضامن تداوم صادارت محصولات دامی به عراق و سوریه

   به گزارش روابط عمومی اداره‌کل دامپزشکی استان کردستان، پست‌ قرنطینه دامپزشکی مستقر در پایانه مرزی باشماق شهرستان مریوان نقش بسزایی را در افزایش صادرات فرآورده‌های خام دامی به کشورهای عراق و سوریه ایفا می‌نماید. رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مریوان در گفتگویی وظایف این پست را تشریح کرد: پست‌های قرنطینه دامپزشکی به‌عنوان یکی از سازمان‌های همجوار گمرک جمهوری اسلامی ایران در‌ پایانه‌های مرزی مستقر شده‌اند و بر همین اساس در استان کردستان نیز پست یاد شده در پایانه مرزی باشماق مریوان در حال فعالیت می‌باشد.

   دکتر‌ کیوان نوری در ادامه افزود: اداره کل دامپزشکی استان کردستان طی سالیان اخیر اهتمام ویژه‌ای نسبت به بکارگیری و استقرار زبده‌ترین و فنی‌ترین نیروهای خود در پست قرنطینه دامی باشماق داشته است و هدف از انجام این کار را اجرای نظارت عالیه بر صادرات دام زنده و فرآورده‌های خام دامی می‌داند که در نهایت خروجی آن افزایش سطح کیفیت محصولات صادراتی می‌باشد و بدین سان روند صادرات تضمین می‌گردد.

   وی اضافه کرد: باتوجه به اینکه جمهوری اسلامی ایران در تولید گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم‌مرغ خوراکی، تخم‌مرغ نطفه‌دار، عسل، انواع ماهی‌های پرورشی، دنبه گوسفندی، چربی صنعتی، داروهای دامپزشکی و ...خودکفا شده لذا مازاد این تولیدات پس از تأمین نیاز داخل کشور ضمن موافقت وزارت جهاد کشاورزی، طبق دستورالعمل‌های بهداشتی-قرنطینه‌ای سازمان دامپزشکی به کشورهای همسایه صادر می‌شود. در بین کشورهای همسایه نیز عراق و سوریه دارای بیشترین جاذبه اقتصادی برای تجار ایرانی هستند، بنابراین اکثریت صادرات فرآورده‌های خام دامی به کشورهای مذبور و از طریق پایانه مرزی باشماق صورت می‌گیرد که شرح این ماجرا نقش و اهمیت پست قرنطینه دامی باشماق را هویدا می‌سازد.

   مدیر دامپزشکی مریوان این را نیز گفت: باتوجه به موقعیت ژئوپولوتیک کشور ایران و قرارگیری آن در مسیر ترانزیتی و بین‌المللی آسیا-اروپا؛ محصولاتی مانند چرم گاوی، پوست و‌ پشم گوسفندی، روده، هزارلا، نرینگی، سالامبور و ... از سوی کشور عراق به چین، پاکستان، ترکیه، اروپا و ... صادر می‌شود که در ابتدای امر می‌بایست از طریق پایانه مرزی باشماق به داخل ایران ورود پیدا کند. باعنایت به اینکه وظیفه نظارت بر بهداشت و سلامت اینگونه محصولات وارداتی و ترانزیتی و همچنین صدور گواهی حمل آنها برعهده سازمان دامپزشکی می‌باشد، پست قرنطینه دامی مرز باشماق در جهت پیشگیری از ورود بیماری‌های اگزوتیک دامی و اجرام عفونی مشکل‌آفرین به داخل کشور، عالی‌ترین نظارت‌ها را در سطوح مختلف به اجرا در می‌آورد که این موضوع به‌عنوان پدافند غیرعامل، باعث جلوگیری از وارد آمدن خسارت اقتصادی احتمالی به سرمایه‌های دامی کشور می‌شود.

   دکتر نوری یکی از مشکلات پست قرنطینه دامی پایانه مرزی باشماق را کمبود نیرو عنوان کرد و توضیح داد: باتوجه به وسعت کار‌ و حجم بالای مبادلات کالایی در‌ حوزه فرآورده‌های خام دامی از طریق مرز و انجام امورات به صورت شبانه‌روزی حتی روزهای تعطیل؛ نیاز است سازمان دامپزشکی کشور عنایت ویژه‌ای را به این پست داشته باشد و با همراهی سازمان امور اداری و استخدامی کشور، جذب و بکارگیری نیروهای بیشتر برای استقرار در پست قرنطینه دامی را در دستور کار قرار دهد.

   دکتر کیوان نوری در خاتمه شناساندن اهمیت و نقش پست‌های قرنطینه دامپزشکی را به عموم مردم از جانب سازمان دامپزشکی کشور یادآور شد و اشاره کرد رسانه‌های دیداری و شنیداری با تبیین فعالیت پست‌های قرنطینه می‌توانند در ارتقای کیفیت خدمات انجام گرفته و افزایش سطح رضایت‌مندی، گام مهمی را بردارند.

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 307727
کلمات کلیدی
admin ادمین پورتال کردستان

admin ادمین پورتال کردستان

تصاویر

لینک کوتاه