عملیات واکسیناسیون طیور روستایی علیه بیماری نیوکاسل در کردستان آغاز شد
عملیات طرح واکسیناسیون طیور روستایی علیه بیماری نیوکاسل روز سه شنبه 5 شهریور 98 با حضور معاون بهداشتی پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور در استان کردستان به مرحله اجرا درآمد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کردستان، عملیات طرح واکسیناسیون طیور روستایی علیه بیماری نیوکاسل روز سه شنبه 5 شهریور 98 با حضور معاون بهداشتی پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور در استان کردستان به مرحله اجرا درآمد.
دکتر ماکنعلی معاون بهداشتی پیشگیری سازمان دامپزشکی در آیین آغاز این طرح در روستای زاغه علیا شهرستان دیواندره گفت" کردستان به عنوان اولین استانی است که طرح ملی واکسیناسیون طیور علیه بیماری نیوکاسل در آن عملیاتی میشود."
وی با اشاره به اینکه پیشتر واکسیناسیون طیور به شیوه تزریق انجام میشد اظهار داشت در شیوه جدید واکسیناسیون به شیوه خوراکی و از طریق آبخوری طیور انجام میشود و از آنجاییکه معیشت و بهداشت روستاییان برای دولت از اهمیت خاصی برخوردار است هدف از اجرای این طرح، مهار بیماری طیور روستایی، کمک به معیشت روستاییان و افزایش تولید در روستاها است.
معاون بهداشتی پیشگیری سازمان دامپزشکی افزود ویروس زنده ولی غیر بیماری زا و مقاوم به حرارت کارایی بالایی دارد و طیور را به مدت یک فصل در برابر بیماری محافظت میکند.
دکتر ورمقانی مدیرکل دامپزشکی کردستان هم اظهار داشت طیور بومی مخزن اصلی بیماری محسوب میشوند و اجرای این طرح علاوه بر کمک به اقتصاد روستا از انتقال بیماری به مراکز صنعتی و مرغداریها جلوگیری میکند.
وی افزود 40 اکیپ در سطح استان در گام نخست واکسیناسیون علیه بیماری نیوکاسل را در 150 روستا اجرا میکنند و به مرور طیور تمامی روستاهای استان علیه این بیماری واکسینه میشوند.
ورمقانی نزدیکی به مرغداریهای صنعتی، سدها، روستاهای دارای سابقه بیماری یا دارای جمعیت بالای طیور را از جمله اولویتهایی بیان کرد که بر اساس آن، طیور 150 روستا در گام نخست علیه نیوکاسل واکسینه میشوند.
اسکندری رئیس شبکه دامپزشکی بیجار در روستای علی آباد گوند هم گفت واکسیناسیون 120 هزار قطعه طیور در این شهرستان پیشبینی شده است؛ وی با اشاره به تلاش دامپزشکی برای کنترل و کاهش بیماریهای مشترک میان دام و انسان افزود 422 مورد تب مالت انسانی در سال 96 شناسایی شده بود که با پوشش و انجام مایهکوبی تمام شهرستان ذین تعداد در سال گذشته به 125 نفر کاهش یافت.
دکتر ماکنعلی را در این سفر و بازدید، مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های طیور سازمان همراهی می نمود.