اعلام آمادگی ادارهکل دامپزشکی استان کردستان جهت بازرسی و نظارت بهداشتی بر دامهای نذری در تاسوعا و عاشورا سال 1404

ضمن تسلیت ایام محرم به اطلاع هماستانیهای عزیز میرساند: اداره کل دامپزشکی استان کردستان جهت تامین بهداشت عمومی و در راستای عمل به وظایف و مسئولیتهای خود در رابطه با نظارت بر بهداشت فرآوردههای خام دامی آمادگی دارد در ایام تاسوعا و عاشورا نسبت به بازرسی بهداشتی از دامهای نذری و لاشههای آنها اقدام نماید، لذا از مردم شریف استان کردستان استدعا دارد به منظور حفظ سلامت مصرف کنندگان گوشتهای نذری و جلوگیری از اشاعه بیماریهای مختلف مشترک بین انسان و دام از خدمات بازرسی بهداشتی ویژه این ادارهکل بهرهگیری نمایند.
توصیههای زیر در بالا بردن سطح بهداشت گوشت دامهای نذری و حفظ سلامت مصرف کنندگان و به حداقل رساندن مخاطرات بهداشتی ناشی از انتقال انواع بیماریهای مشترک از طریق مصرف گوشتهای غیر بهداشتی بویژه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو(CCHF) ضروری است:
1 . اکیپهای ثابت و سیار کنترل و نظارت بهداشتی دامپزشکی و ناظران شرعی در سطح شهر و مناطق مختلف در دسترس و آماده ارائه خدمات می باشند.
2 . لازم است کلیه دامها قبل از ذبح از طرف بازرسین دامپزشکی معاینه شده و در صورت تایید مورد ذبح قرار گیرد.
3 . مصرف گوشت دامهای نذری که مورد بازرسی قرار نگرفتهاند به هیچ وجه توصیه نمیگردد چون احتمال انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام را به همراه دارد.
4 . بهتر است تا حد امکان از ذبح دام در منازل خودداری شده و دامها برای ذبح به کشتارگاه ارجاع داده شود.
5 . توصیه میشود لاشه دام 24 ساعت در یخچال نگهداری و سپس مصرف شود.
6 . هماستانیهای عزیز میتوانند با تماس با سامانه ۱۵۱۲ اداره کل دامپزشکی استان کردستان و اعلام آدرس خود، از خدمات رایگان نظارت بهداشتی بر دامهای نذری در محل مورد نظر بهرهمند شوند.