سلامت فرآورده های خام دامی چگونه تضمین می شود
یک روز کاری مدیر کل و بازرسان بهداشتی اداره کل دامپزشکی در مورد یکی از وظایف محوله، نظارت بهداشتی بر مراکز عرضه فرآورده های خام دامی به همراه خبرنگار تسنیم رقم خورد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کردستان، یک روز کاری مدیر کل و بازرسان بهداشتی اداره کل دامپزشکی در مورد یکی از وظایف محوله، نظارت بهداشتی بر مراکز عرضه فرآورده های خام دامی به همراه خبرنگار تسنیم رقم خورد.
این بازدیدهای روزمره و مداوم در راستای ارتقاء بهداشت جامعه و تضمین سلامت مردم در استفاده از فرآوردههای خام دامی در سطح مراکز عرضه، انجام و پیگیری می شود. ابتدای صبح است، درست قبل از بازگشایی مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی در مرکز شهر سنندج، بازرسان ادارهکل دامپزشکی کردستان جهت بررسی و نظارت بر فرآورده های خام دامی مورد عرضه این مراکز در محل حضور یافته و تمامی نکات الزامی بهداشتی و سلامتی را رصد و پایش میکنند.
با پیگیری مدیرکل دامپزشکی کردستان، خبرنگار تسنیم نیز با این تیم همراه شده تا طی یک روز کاری بازرسان این ادارهکل، از نزدیک در جریان سختی کار آنان قرار بگیرند.
مجتبی ورمقانی مدیرکل دامپزشکی استان کردستان که در طی بازرسی صورت گرفته همراه تیم بازرسی در محل حضور یافته و خود از نزدیک در جریان امور قرار میگیرد، با اعلام اینکه تأمین بهداشت و سلامت مردم خط قرمز دامپزشکی کردستان است و رعایت انصاف، عدالت و ارائه خدمات و فرآورده با کیفیت از جمله شاخصههای حقوق شهروندی است، اظهار داشت ادارهکل دامپزشکی استان کردستان همواره همت خود را بر آن نهاده است تا با رعایت چارچوبها و الزامات قانونی، وظایف خود را در کمال صحت، دقت و سرعت در قالب کار تیمی ارائه دهد.
وی با ذکر اینکه تأمین و تضمین بهداشت و سلامت فرآوردههای دامی در کنار تأمین بهداشت، سلامت و فراهم کردن رفاه دام، کنترل، پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دامی از اهم وظایف ادارهکل است، گفت در راستای ارتقاء و سرعت بخشیدن به فرآیند بازرسی فرآوردههای خام دامی در سطح مراکز عرضه، مصرف، عملآوری، طبخ و نگهداری این محصولات، بازرسیهایی به صورت روتین و جدّی در سطح استان صورت میگیرد.
ورمقانی در ادامه یکی از کلیدی ترین وظایف سازمان دامپزشکی را بازرسی و نظارت بر فرآورده های خام با منشأ دامی در چرخه تولید تا مصرف دانست و افزود اهمیت این موضوع در ادارهکل دامپزشکی استان کردستان تا بدانجاست که جهت اجرای هرچه بهتر آن، تمامی کارکنان ذیصلاح در این حوزه بهویژه واحد بهداشت عمومی ادارهکل بسیج شدهاند.
وی با ابراز تأسف از محدودیتی که در سایه کمبود تعداد نیروی انسانی در جریان بازرسی ایجاد شده است، توضیح داد در حال حاضر تنها دو بازرس به صورت دائم در قالب اکیپهایی از جانب واحد نظارت و بازرسی جهت سرکشی به یکهزار و 500 مرکز عرصه محصولات دامی در سطح شهر سنندج فعال هستند.
مدیرکل دامپزشکی استان کردستان با اعلام اینکه طبق آئیننامه سازمان، ماهانه میبایست دو بار بازرسی از مراکز فعال صورت گیرد، بیان کردخوشبختانه به دلیل جدیّت، حساسیت و احساس وظیفه بازرسان حوزه بهداشت دام و فرآوردههای دامی در خصوص صیانت از سلامت شهروندان، این افراد به صورت خودجوش و منظم بازرسیهایی را در فواصل زمانی کوتاه تر انجام میدهند و به صورت میانگین هر سه روز یکبار بازدیدهایی را از مراکز سطح شهر به عمل میآورند.