• 1403/04/25 - 10:54
  • تعداد بازدید : 105
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تشدید کنترل و نظارت بهداشتی دامپزشکی در ایام سوگواری تاسوعا و عاشورا در سنندج

   به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کردستان، رئیس شبکه دامپزشکی سنندج ضمن تسلیت ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان، حضرت ابا عبدالله الحسین (ع)، نسبت به ذبح دام در معابر عمومی در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی هشدار داد.

      دکتر پویا علی‌محمدزاده گفت: همزمان با ایام تاسوعا و عاشورای حسینی و با توجه به ذبح دام در جلو و مسیر دستجات عزاداری و هیئت‌های مذهبی، مساجد، حسینیه‌ها، تکایا و بقاع متبرکه طرح نظارت بهداشتی و شرعی بر لاشه دام‌های نذری با ساماندهی اکیپ‌های ثابت و سیار متخصص در امر بازرسی گوشت و روحانی ناظر ذبح شرعی در این ایام اجرا می‌شود.

   وی با اشاره به آماده باش شبکه دامپزشکی سنندج و فعالیت کشتارگاه صنعتی دام سنندج و خدمات رسانی در روز تاسوعا و عاشورا به عموم عزاداران،  سوگواران و ارادتمندان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) توصیه کرد: به منظور جلوگیری از شیوع برخی بیماری‌های قابل انتقال بین دام و انسان از جمله بیماری مهم و مشترک علی الخصوص تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، تب مالت، هاری، سل، بیماری‌های انگلی و...و همچنین آلودگی‌های زیست محیطی و آثار سوء روحی و روانی ذبح دام در جامعه، حتی المقدور از کشتار دام در معابر عمومی خودداری کرده و دام‌های نذری را از میادین و مکان‌های عرضه دام تحت نظارت دامپزشکی خریداری کنند و ذبح دام نیز در کشتارگاه‌های تحت نظارت دامپزشکی به صورت بهداشتی، انجام گیرد.

   دکتر علی‌محمدزاده تصریح کرد: در این راستا به شهروندان توصیه می‌شود دام‌های خود را جهت ذبح به کشتارگاه‌های دام در سطح استان منتقل تا با رعایت اصول بهداشتی و تحت کنترل ناظرین ذبح بهداشتی و شرعی مستقر در کشتارگاه‌ها ذبح شده و گوشت استحصالی دارای تأیید بهداشتی را جهت مصرف نذورات تحویل گیرند.

   وی بر لزوم آگاهی شهروندان از خطر ابتلا به بیماری‌های مشترک دام و انسان به ویژه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و تب مالت تاکید کرد و افزود: شهروندان برای حفظ سلامتی خود و خانواده از ذبح دام در منازل خودداری کنند و ذبح دام خود را در کشتارگاه انجام دهند در غیر این صورت نسبت به رعایت نکات بهداشت فردی از جمله پوشیدن لباس، دستکش، چکمه و ماسک هنگام ذبح دام  اقدام نمایند و گوشت دام تازه ذبح شده را قبل از مصرف، به مدت ۲۴ ساعت و جگر و سایر امعا و احشا را به مدت 48 ساعت در دمای یخچال نگهداری قرار دهند و از مصرف گوشت و جگر خام یا نیم پز جدا خودداری نمایند. رئیس شبکه دامپزشکی سنندج با بیان اینکه این خدمات رایگان بوده و هیچگونه بهائی از همشهریان اخذ نمی‌شود، افزود: شماره تلفن ۳۳۱۷۹۸۸۰ و سامانه تلفن گویای ۱۵۱۲ آماده هرگونه راهنمایی و پاسخگویی به سؤالات عموم شهروندان و عزاداران و دریافت گزارشات مردمی است.

   

   

  • گروه خبری : سنندج
  • کد خبر : 322612
کلمات کلیدی
admin ادمین پورتال کردستان

admin ادمین پورتال کردستان

لینک کوتاه