• 1399/08/03 - 14:35
  • تعداد بازدید : 3251
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

هشدارهای بهداشتی در خصوص بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی روز شنبه 3 آبان ماه 99 با صدور اطلاعیه ای از مرغداران و هم استانی های عزیز درخواست نمود هشدارهای بهداشتی در خصوص بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را جدی بگیرند.

   به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کردستان، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی روز شنبه 3 آبان ماه 99  با صدور اطلاعیه ای از مرغداران و هم استانی های عزیز درخواست نمود هشدارهای بهداشتی در خصوص بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را جدی بگیرند.

دکتر ناصر مخدوم معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کردستان اظهار داشت با عنایت به گزارشات ارسالی از سازمان جهانی بهداشت دام، حاکی از  بروز و شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان  سویه H5N8 در قزاقستان، روسیه، چین تایپه، ویتنام و فیلیپین در بازه زمانی21 شهریور لغایت 10 مهرماه سال 99 و با توجه به تجربه سالیان گذشته احتمال درگیری کشور ما بواسطه استقرار در مسیر مهاجرت پرندگان وحشی  و امکان در معرض قرار گرفتن با این ویروس از طریق تماس این پرندگان با طیور اهلی و پرندگان وحشی مقیم وجود دارد. لذا با عنایت به برودت هوا و فصل مهاجرت پرندگان مهاجر به زیستگاه های طبیعی استان و همچنین افزایش هشدارهای سازمان های جهانی،  لازم است تمهیدات مشروحه ذیل به منظور پیشگیری از بروز بیماری اتخاذ گردد:

  1. -    گزارش سریع هر گونه تلفات و یا افت مصرف آب و دان و یا تولید بویژه در مزارع مادر، تخمگذار، پولت و بوقلمون به شبکه های دامپزشکی شهرستان.
  2. -    الزام تمامی واحدهای پرورشی تخمگذار به دفن نمودن و یا ایجاد پوشش مناسب بر روی کود دپو شده در محوطه در صورت عدم وجود سیستم فرآوری کود، به جهت عدم دسترسی پرندگان آزاد پرواز.
  3. -    تشدید اقدامات قرنطینه ای و امنیت زیستی و به حداقل رساندن تردد افراد و خوردروها (بویژه تانکر آب و سوخت و خودروهای حمل نهاده ها و تخم مرغ).
  4. -    عدم انتقال و جابه جایی کارتن، شانه و نهاده ها بین واحدهای پرورشی
  5. -    خودداری از جوجه ریزی و یا پولت ریزی در واحدهای مادر، تخمگذار و پولت بدون  تاییدیه کمیته ممیزی امنیت زیستی.
  6. -    انجام اقدامات لازم جهت جلوگیری از تماس پرندگان آزاد پرواز با نهاده های موجود در انبار.
  7. -    محصور کردن پرندگان در مناطق روستایی به هر شکل ممکن، از جمله با قفس و نصب توری، از تماس آن ها با سایر پرندگان به ویژه در کنار تالاب ها و زیستگاه های پرندگان مهاجر جلوگیری کنید.
  8. -    فقط از مراکز مجاز عرضه و تحت نظارت سازمان، مرغ کشتاری بهداشتی و تخم مرغ لیبل دار تهیه نمایید.
  9. -    در بازارهای محلی از خرید هرگونه پرنده ی صید شده، چه زنده و چه ذبح شده، خودداری کنید. کشتار، پرکنی، تمیز کردن و مصرف گوشت آنها می تواند سبب بیماری و انتشار ویروس آنفلوانزا شود.
  10. -توصیه می شود در صورت مشاهده ی تلفات در پرندگان خود یا همسایگان، موضوع را بی درنگ به اداره دامپزشکی یا خانه ی بهداشت روستا اطلاع دهید.
  11. -همچنین قبل از ورود گروه دامپزشکی به روستا برای بررسی تلفات پرندگان، از دست دادن به پرندگان تلف شده، دفن و یا رها کردن آن ها در کوچه، جاده، نهر و رودخانه، خودداری کنید.

وی بیان داشت همشهریان گرامی در صورت مشاهده هرگونه تلفات ناگهانی در پرندگان، در اسرع وقت از طریق تماس با سامانه پیغام گیر شبانه روزی 1512 اداره کل دامپزشکی کردستان اطلاع رسانی فرمایند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 256978
کلمات کلیدی
لینک کوتاه