مدیر کل دامپزشکی در آستانه عید سعید قربان گفت:
دامپزشکی استان کردستان با تمام توان آماده خدمات رسانی به مردم
مدیر کل دامپزشکی کردستان در روز چهارشنبه مورخه 8 مرداد 99 در مصاحبه تلویزیونی با مرکز خبر صدا و سیمای کردستان گفت بمنظور رفاه حال شهروندان کشتارگاه های استان دائر بوده و آماده ارائه خدمات به مردم عزیز می باشد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کردستان، مدیر کل دامپزشکی کردستان در روز چهارشنبه مورخه 8 مرداد 99 در مصاحبه تلویزیونی با مرکز خبر صدا و سیمای کردستان گفت بمنظور رفاه حال شهروندان کشتارگاه های استان دائر بوده و آماده ارائه خدمات به مردم عزیز می باشد.
دکتر مجتبی ورمقانی مدیر کل دامپزشکی استان کردستان با اشاره به احتمال انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام در صورت کشتار دام در فضای غیر از کشتارگاه، بهتر است ذبح دام در اماکن مجاز انجام شود اظهار داشت ذبح نذورات در کشتارگاه از دو منظر مورد تاکید می باشد اول بخاطر رعایت مسائل بهداشتی و جلوگیری از بروز بیماری های مشترک و شایع بین انسان و دام از جمله بیماری تب کریمه کنگو که در حال حاضر در کشور مواردی از آن مشاهده و موجب مرگ چند هموطن در سایر استان ها گردیده است، هر چند که این اداره کل اقدامات پیشگیرانه را به مرحله اجرا گذارده و جایگاه دام در مراکزی که دام در آنجا نگهداری وعرضه می شود را سمپاشی نموده و در درجه دوم بواسطه حضور ناظر شرعی از نظر حلیت کشتار نیز اطمینان حاصل نمایند.
وی ادامه داد تب کریمه کنگو در دام علامت خاصی ندارد و از طریق گزش کنه و یا مصرف گوشت، ترشحات و ... دام آلوده ای که در خارج از محیط کشتارگاه ذبح و کشتار می شود به انسان سرایت می نماید لذا از شهروندان درخواست می گردد ذبح نذورات خود را حتی المقدور در کشتارگاه های دام انجام دهند.
دکتر ورمقانی افزود طرح سراسری نظارت و بازرسی ویژه عید قربان در تمامی شهرستان های استان کردستان به مرحله اجرا گذارده شده به گونه ای که همه شبکه های دامپزشکی و کشتارگاه های دام در این ایام دائر بوده و با بهره گیری از 60 اکیپ ثابت و سیار متشکل از 74 نفر کارشناس بهداشت گوشت، آماده خدمت رسانی به مردم شریف می باشند.
مدیر کل دامپزشکی استان کردستان در پایان گفت امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا و خطر بیماری کووید 19 اماکن خرید دام های نذری تنها از طریق میادین دام مجاز شهرداری و نیز کانال اینترنتی قصابی های مجوز دار ممکن می باشد ولذا از مردم عزیز درخواست می گردد نذورات خود را پس از خرید به شرح یاد شده در کشتارگاه ها ذبح نمایند و در صورت تمایل به ذبح دام قربانی در منزل، کارشناسان دامپزشکی آماده بازدید قبل، حین و بعد از کشتار می باشند؛ همچنین به هم استانی های عزیز توصیه می گردد لاشه دام ها را 24 ساعت در یخچال نگهداری نموده و پس از آن مصرف نمایند.