• 1399/12/12 - 11:44
  • تعداد بازدید : 756
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

چگونگی خرید ماهی قرمز شب عید

مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان دامپزشکی کردستان در روز سه شنبه 12 اسفند 99 در خصوص خرید ماهی قرمز عید نوروز، نکاتی را برای اطلاع هم استانی های عزیز به شرح ذیل ارائه نمود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کردستان، مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان دامپزشکی کردستان در روز سه شنبه 12 اسفند 99 در خصوص خرید ماهی قرمز عید نوروز، نکاتی را برای اطلاع هم استانی های عزیز به شرح ذیل ارائه نمود.                                                                               

دکتر پویا رجبی نیا مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کردستان اظهار داشت اداره کل دامپزشکی استان کردستان ضمن تبریک فرارسیدن سال نو و آرزوی سلامتی برای هم استانی های عزیز، با توجه به شیوع و پراکنش ویروس کرونا در کشور توصیه می نماید که در خرید و نگهداری ماهی قرمز به نکات ذیل توجه شود.

خاطرنشان می سازد که ویروس کرونای عامل بیماری کووید 19در ماهیان بیماری زا نبوده و توصیه های بهداشتی صرفاً به منظور جلوگیری از مخاطره بهداشتی احتمالی ناشی از انتقال مکانیکی ویروس از طریق آب و سطح بدن ماهی می باشد. در صورت تماس با ماهی و یا آب حمل و نگهداری، بلافاصله نسبت به شستشوی دست ها با آب و صابون و یا استفاده از ضد عفونی کننده های مناسب اقدام گردد.

نکات لازم در خصوص تهیه ماهی قرمز:

  1. -     ماهی قرمز باید از مراکز مجاز و بهداشتی تهیه شود و از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردان به دلیل نگهداری ماهی در شرایط بهداشتی نامناسب تا حد ممکن خودداری شود.

2- مراکز مجاز و بهداشتی مراکزی همچون مکان های عرضه ماهیان زینتی (اکواریوم فروشی ها) یا مراکزی که توسط شهرداری با هماهنگی دامپزشکی هستند که هم مسقف و دارای لوازم شست و شو و ضد عفونی مناسب می باشند.

3- از خرید ماهیان بیمار که علایمی همچون بی‌حالی، علائم شنای غیر فعال، کّندگی فلس، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.

3- تا حد امکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی به منزل استفاده شود.

4- در هنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب حمل خودداری شود.

نکات لازم در خصوص نگهداری ماهی قرمز:

1-پس از انتقال به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام نموده و ماهی ها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند. ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سر بسته قرار گیرد. آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه شود و از ریختن آن در معابر عمومی خوداری شود.

2- ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد.

3- میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر است.

4- بهترین دمای آب نگهداری ماهی 22 – 26 درجه سانتی گراد است.

5- در صورت استفاده از آب شهری، باید قبل از استفاده ماهی، چند ساعت در هوای آزاد به منظور تعادل گازها وخروج کلر قرار داده شود.

6- همچنین از قراردادن آکواریوم ها و یا تنگ های ماهی در جلوی نور مستقیم آفتاب، کنار شومینه یا داخل آشپزخانه خودداری شود.

7- غذای ماهی قرمز از فروشگاه‌های عرضه ماهی زینتی تهیه شود.

8- به منظور تعویض آب هر بار 25 درصد کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره کل آب خودداری شود.

9-در هنگام تعویض آب و ... نیازی به دستکاری ماهی نمی باشد اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیت های پوستی از دستکش استفاده شود.

10-به منظور ضد عفونی ظروف نگهداری ماهی، می توان از نمک به میزان 3% و یا سایر ضد عفونی کننده ها مانند پرمنگنات پتاسیم، پرکلرین و یا بتادین استفاده کرد.

شهروندان پس از پایان ایام نوروز از رها سازی ماهیان قرمز در منابع آبی آزاد همچون جویبارها و رودخانه ها و دریاچه ها به طور جدی خوداری کنند، زیرا می تواند مشکلات بهداشتی و زیست محیطی جدی را پدید آورد.

رجبی نیا افزود از نظر سازمان دامپزشکی کشور عرضه هرگونه خزندگان، دوزیستان و حلزون ها مانند مار آبی، سمندر، لاک‌پشت گوش قرمز و حلزون سیبی غیر مجاز است. لاک‌پشت سنگاپوری یا مینیاتوری (گوش قرمز) جزء 100 گونه مهاجم و مخرب است و به صورت غیر قانونی وارد کشور می‌شود و به عنوان مخزن بیماری باکتریایی سالمونلوز است که باعث گاستروانتریت در انسان می‌شود و همچنین با توجه به اینکه این‌گونه هم گیاهخوار و هم گوشتخوار است، اثرات منفی زیست محیط برای منابع آبی کشور دارد.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 272031
کلمات کلیدی
admin ادمین پورتال کردستان

admin ادمین پورتال کردستان

تصاویر

لینک کوتاه