• 1399/11/13 - 08:10
  • تعداد بازدید : 126
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

معدوم سازی دو راس دام سلی با دستور مقام قضایی در سقز

رییس شبکه دامپزشکی شهرستان سقز گفت 2 راس دام راکتور مثبت سل با دستور قضایی معدوم سازی گردید.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان سقز رییس شبکه دکتر علی باباییان گفت با توجه به اینکه یکی از وظایف دامپزشکی پیشگیری و کنترل بیماریهای زئونوز می باشد ، به منظور کنترل و ریشه کنی بیماری های مشترک میان انسان و دام انجام تست بیماری های سل، بروسلوز گاوی و .. بر روی دام ها در شهرستان انجام می شود.

دکتر باباییان گفت بیماری سل و بروسلوز از مهمترین بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و دام است که عمدتا در نتیجه مصرف مواد لبنی غیر پاستوریزه، تماس با دام آلوده و مصرف فرآورده‌های خام دامی آلوده، به انسان منتقل می‌شود.

وی افزود: یکی از راه‌های مبارزه و کنترل بیماری‌های دامی انجام تست‌های غربالگری برای تشخیص دام‌های مشکوک و آلوده در فارم و همچنین ردیابی  این دو بیماری در کشتارگاه‌ها است.

دکتر باباییان افزود تست سل با تزریق توبرکولین در یک سوم میانی گردن و همزمان خونگیری از ورید دمی گاو‌های شیری بالای 12 ماه با هدف پایش بیماری بروسلوز انجام می پذیرد و جهت تشخیص بیماری سل پس از 72 ساعت، مجددا به گاوداری مزبور مراجعه و پس از معاینه با کولیس در محل تزریق برابر دستورالعمل سازمان دامپزشکی کشور، تصمیم به حذف یا ادامه زندگی حیوان می‌کند.

وی گفت: برای تست بروسلوز لوله‌های خون گرفته شده پس از انتقال به شبکه دامپزشکی شهرستان، توسط کارشناس آزمایشگاه، برای تشخیص بیماری بروسلوز مورد آزمایش قرار می‌گیرد که در صورت مثبت شدن جواب آزمایش، نسبت به حذف گاو مورد نظر، اقدامات لازم انجام می‌پذیرد

رئیس شبکه دامپزشکی سقز گفت در سالجاری کارشناسان شبکه دامپزشکی سقز طبق روال سنوات قبل اقدام به انجام تست سل و بروسلوز در گاوداریها و روستاهای تابع شهرستان سقز نموده اند که در روستای قهرآباد حومه 2 راس دام (گاو) طی تست های به عمل آمده از نظر بیماری سل مثبت تشخیص داده شدند و بایستی در چنین شرایطی بر اساس دستورالعمل های سازمان دامپزشکی، صاحب دام همکاری لازم را با شبکه دامپزشکی در خصوص علامت گذاری – قرنطینه و انتقال دام های بیمار  خود به کشتارگاه  به عمل آورد  و در صورت عدم رعایت و استنکاف از اجرای مقررات سازمان دامپزشکی و تهدید صنعت دام استان و بهداشت عمومی، مالک دام بیمار بستر انتقال بیماری را فراهم نموده است.

دکتر باباییان گفت با عنایت به این موضوع که بیماری سل جزء بیماری های زئونوز ( قابل انتقال به انسان ) می باشد و عدم تحویل دام های بیمار علاوه بر سرایت به سایر دام ها می تواند به جمعیت انسانی هم سرایت نماید با مخالفت صاحب دام و عدم همکاری با شبکه دامپزشکی در تحویل دامها، لذا پرونده تخلف بهداشتی مذکور به مراجع قضایی انتقال داده شد و دستور قضایی مبنی بر ضبط و معدوم سازی دامهای بیمار اخذ گردید  و در مورخ 11/11/99 دامهای بیمار به کشتارگاه منتقل و پس از کشتار با توجه به مشاهده سل ارزنی در دامها ، کل لاشه و ضمائم 2 راس دام کشتاری ضبط و در کوره لاشه سوز کشتارگاه دام شهرداری سقز معدوم سازی گردید.

دکتر باباییان در پایان گفت از ابتدای سالجاری تاکنون آزمایشات لازم بر روی  تعداد  1356 راس دام جهت تشخیص بیماری بروسلوز انجام شده است و تعداد  1672 راس دام جهت تشخیص بیماری سل در شهرستان تست شده اند.

  • گروه خبری : سقز,آگهی مزایده و مناقصه
  • کد خبر : 271172
کلمات کلیدی
admin ادمین پورتال کردستان

admin ادمین پورتال کردستان