• 1397/12/21 - 11:43
  • تعداد بازدید : 577
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه های بهداشتی مورد نیاز برای خرید و نگهداری ماهی قرمز شب عید

نکاتی در رابطه با خرید و نگهداری ماهی قرمز عید که با توجه به علاقه‌مندی مردم به خرید آن جهت سفره هفت‌سین، مواردی را جهت رعایت بهداشت فردی و همچنین نگهداری از این موجودات زیبا یادآور شد.

 به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کردستان، نکاتی در رابطه با خرید و نگهداری ماهی قرمز عید که با توجه به علاقه‌مندی مردم به خرید آن جهت سفره هفت‌سین، مواردی را جهت رعایت بهداشت فردی و همچنین نگهداری از این موجودات زیبا یادآور شد.

ماهی قرمز همچون دیگر موجودات زنده برای زندگی به اکسیژن، آب و غذا و محیط سالم نیاز دارد همچنین لازم است بدانیم که ماهی قرمز و ماهیان آکواریومی می توانند به برخی از بیماری ها مبتلا شده و آنها را نیز به انسان منتقل نمایند بنابراین رعایت بهداشت و سلامت خود و اعضای خانواده و نیز تامین محیط زیست ماهی از اولویت های نگهداری این آبزی روح نواز می باشد.

1. ماهی قرمز باید از مراکز مجاز و بهداشتی که دارای مجوز فروش ماهی هستند تهیه شود و از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردان به دلیل نگهداری ماهی در شرایط بهداشتی نامناسب خودداری شود.

2. از خرید ماهیان بیمار که دارای باله های تا خورده یا سائیده شده، لکه های پنبه مانند در اطراف دهان و یا سطح بدن، لکه های رنگ پریده یا قرمز یا سفید روی سطح بدن و پولک های ریخته و عدم تعادل در شنا دارند خودداری شود.

3.ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد.

  1. ماهی ها اغلب بعلت نگهداری در ظروف و دمای نامناسب، تغذیه نادرست و انباشت فضولات در ظروف نگهداری تلف می شوند.
  2. برای هر ماهی که اندازه آن مساوی 1 انگشت باشد، باید 1 لیتر آب داخل تنگ ماهی بریزید.
  3. هفته ای 2 بار آب تنگ را عوض کنیم که اگر از آب لوله کشی استفاده می گردد باید بمدت 48 ساعت در یک ظرف دهانه گشاد نگهداری شده تا کلر آن تخلیه شود و بعد مورد استفاده قرار گیرد؛ همچنین دمای آب تنگ بین 20 الی 25 درجه سانتی گراد باشد.
  4. بعد از تعویض آب حتما دست های خود را با اب و صابون شستشو دهید.
  5. تنگ ماهی را جلوی نور آفتاب و یا کنار منابع حرارتی قرار نداده و از شن و ماسه رنگی در تنگ استفاده نگردد.
  6. غذای ماهی به اندازه ای باشد که در عرض 2 دقیقه به مصرف ماهی برسد مازاد بر آن موجب کاهش اکسیژن محیط تنگ می گردد.
  7. هر 2 ماه یکبار تنگ ماهی را با نمک به نسبت 30 گرم در 1 لیتر آب بمدت 10 دقیقه ضدعفونی نمائید.
  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 7506
کلمات کلیدی
لینک کوتاه