• 1398/03/08 - 12:23
  • تعداد بازدید : 536
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

مصاحبه تلویزیونی معاون سلامت اداره کل دامپزشکی با مرکز خبر کردستان در خصوص تب کریمه کنگو

روز سه شنبه مورخه 7 خرداد 98 معاون سلامت دامپزشکی کردستان در مصاحبه با مرکز خبر صدا و سیمای کردستان توضیحاتی با موضوعیت بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ارائه نمود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کردستان، روز سه شنبه مورخه 7 خرداد 98  معاون سلامت دامپزشکی کردستان در مصاحبه با مرکز خبر صدا و سیمای کردستان توضیحاتی با موضوعیت بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ارائه نمود.

دکتر ناصر مخدوم معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کردستان در بخشی از این مصاحبه عنوان کرد بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یا CCHF بیماری است که در انسان و دام مشترک است، مخزن ویروس در حیوانات اهلی مثل گاو، گوسفند، خرگوش و بز است ولیکن مخزن اصلی بیماری در کنه ای از جنس هیالوما قرار دارد که می تواند عامل بیماری را از دام بگیرد در نتیجه بیماری از طریق گزش انسان توسط کنه آلوده و یا تماس مستقیم با خون دام آلوده به انسان منتقل شود؛ بیماری در دام علامت خاصی بجز یک تب خفیف نداشته ولی در انسان بشدت علائم خونریزی از تمام مخاطات بدن ، تب، درد عضلانی، لرز و و مواردی باعث پنومونی های خاص و حتی مرگ در انسان بشود.

مخدوم ادامه داد مبارزه با انگل های خارجی بوسیله سمپاشی جایگاه و اماکن نگهداری دام و همچنین بدن دام راه  اصلی کنترل بیماری می باشد؛ با توجه به اینکه بیماری در انسان کشنده می باشد لذا بیماری در انسان علاوه بر انتقال از طریق مصرف دام آلوده و یا تماس با  فرآورده های آن، از طریق تماس با ترشحات خونی و یا بزاق و مدفوع انسان آلوده منتقل می گردد؛ در این حالت کنترل بیماری بسیار مشکل می باشد.

مخدوم اظهار داشت اداره کل دامپزشکی استان کردستان سالانه سمپاشی بیش از یک میلیون متر مکعب جایگاه دامی و 150 هزار راس بدن دام را بشکل رایگان و برای مقابله و پیشگیری از این بیماری خطرناک انجام می دهد و چون ویروس بیماری به گرما و محیط اسیدی بسیار حساس می باشد برای پیشگیری از بیماری حتما لاشه دام ها بعد از کشتار بمدت 24 ساعت در پیش سرد کن نگهداری می شود که سبب ایجاد محیط اسیدی در لاشه شده و ویروس بیماری در صورت وجود هم از بین می رود. وجود پیش سرد کن در کشتارگاه های سنتی مورد تاکید سازمان دامپزشکی می باشد؛ با وجودی که این بیماری در فصول گرم سال بیشتر دیده می شود، خوشبختانه از سال گذشته تاکنون مواردی از این بیماری در کردستان گزارش نشده است.

وی از شهروندان عزیز درخواست کرد از خرید و مصرف گوشت قرمز که در خارج از کشتارگاه بصورت غیر مجاز و بدون مهر دامپزشکی می باشد خودداری نمایند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 133009
کلمات کلیدی
لینک کوتاه