نقل و انتقال دام زنده و فرآوردههای خام دامی بدون مجوز دامپزشکی ممنوع است

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کردستان، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مریوان در جمع مسئولین فنی-بهداشتی واحدهای تحت نظارت اظهار داشت: قانون سازمان دامپزشکی کشور و بالتبع آییننامههای اجرایی آن، به صراحت اعلام میدارد به منظور کنترل و نظارت بهداشتی، لازم است هرگونه جابجایی و نقل و انتقال دام زنده و فرآوردههای خام دامی با اخذ مجوز از سازمان دامپزشکی کشور صورت گیرد.
دکتر کیوان نوری در تشریح این موضوع افزود: سازمان دامپزشکی کشور طی دو دهه اخیر با ایجاد سامانه قرنطینه و امنیت زیستی بر بستر وب و تکمیل آن، تمام شرایط لازم را برای صدور مجوزهای حمل بهداشتی-قرنطینهای فراهم نموده است. لذا کاربران مجاز در هر نقطه از کشور میتوانند به راحتی به این سامانه دسترسی داشته باشند.
وی در تعریف محمولههای تحت نظارت بیان داشت: هر نوع دام زنده شامل حیوانات اهلی، حیوانات آزمایشگاهی، حیوانات باغوحش، طیور، آبزیان، زنبورعسل، کرم ابریشم و ...؛ هر نوع فرآورده خام دامی مانند شیر، تخم طیور، تخم نطفهدار، اسپرم، نوغان، پشم و ... (محصولات در زمان حیات دام) ایضاً گوشت، آلایش، ضمائم غیرخوراکی و ... (محصولات بعد از کشتار)؛ هر نوع خوراک دام مثل نهادهها، مکملها، کنسانتره و ... ؛ میبایست با اخذ مجوز از سازمان دامپزشکی به داخل کشور وارد، به خارج از کشور صادر و یا در داخل کشور تردد نمایند. بنابراین چنانچه این محصولات بدون مجوز بهداشتی-قرنطینهای و بارنامه از مکانی به مکان دیگر جابجا شوند؛ پاسگاههای انتظامی مکلف هستند خودرو حامل و محموله آن را توقیف نموده و با هماهنگی ادارات دامپزشکی، موضوع جهت تعیین تکلیف به مرجع قضایی ارجاع داده میشود.
دکتر نوری این را هم اضافه کرد که خودروهای حامل جهت بارگیری و نقل و انتقال محصولات فوقالاشاره بایستی دارای پروانه و کد بهداشتی معتبر اخذ شده از سازمان دامپزشکی کشور باشند. به همین خاطر خودروهای فاقد پروانه بهداشتی، مجاز به جابجایی محمولههای مرتبط با دامپزشکی نمیباشند. مضاف بر آن، بدلیل ارتباط سامانه حمل و نقل راهداری کشور با سامانه قرنطینه؛ صدور بارنامه برای خودروهای حامل بارهای مرتبط با دامپزشکی مستلزم اخذ گواهی حمل بهداشتی-قرنطینهای بوده لذا راکبین این خودروها جهت جلوگیری از مشکلات احتمالی، میبایست ابتدا گواهی حمل بهداشتی-قرنطینهای را از دامپزشکی اخذ کرده، سپس نسبت به دریافت بارنامه از سازمان راهداری اقدام نمایند.
مدیر دامپزشکی مریوان در خاتمه اعلام کرد: کاربران سامانه قرنطینه سازمان دامپزشکی کشور به صورت شبانهروزی حتی روزهای تعطیل آماده ارائه خدمات به بهرهبرداران، تولیدکنندگان، ذینفعان و ... هستند و چنانچه مشکلی از لحاظ سامانهای یا مقررات حملونقل بوجود آید، در کمترین زمان ممکن نسبت به حل و فصل آن اقدام مینمایند.