تضمین کیفیت و سلامت محصولات دامی صادراتی و ترانزیتی با تشدید نظارتهای بهداشتی و قرنطینهای دامپزشکی مرز باشماق

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کردستان، کاربرد و وظیفه اصلی قرنطینه جلوگیری از موارد مشکوک و مظنون و شاید آلوده در مدت و مهلت معین است، که پس از انقضای دوره مقرر و رفع ابهام و اطمینان کامل از سلامت آن، اجازه ورود به کشور یا به منطقه داده می شود، بنابراین در همه گمرکات، بنادر و مبادی ورودی و خروجی کشور و همچنین در گلوگاههای مهم پر تردد بین استانها پستهای قرنطینه دامی دایر است و برای همه فرآوردههای دامی وارد شده و صادرشده از طریق خشکی، دریا و هوا نظارت به عمل میآید، صادرات پایدار و هوشمند یکی از ارکان اصلی تقویت نظام اقتصادی کشور بوده و مرز باشماق مریوان به عنوان گذرگاه رسمی بین دو کشور ایران و عراق(اقلیم کردستان عراق) به عنوان یکی از مهمترین مرزهای غرب ایران در مراودات بین المللی دارای نقش بسزایی می باشد.
نظارت بر تولیدکنندگان محصولات دامی در جهت ارتقاء سطح بهداشت تولیدات و نزدیک شدن به استاندارها، با معرفی محصولات مرغوب ایرانی به کشورهای منطقه میتوان سهم ایران را در بازارهای بینالملی به یک نیاز پایدار و مستمر تبدیل نمود.
پست قرنطینه دامپزشکی به عنوان یکی از سازمانهای همجوار گمرک جمهوری اسلامی ایران مستقر در پایانه مرزی باشماق، با اعمال نظارتهای فنی و تخصصی نقش بسزایی را در فرایند صادرات و ترانزیت محصولات دامی ایفاد مینماید، با وجود کمبود امکانات و نبود زیرساختهای لازم و کافی در گمرک باشماق، در حداقل زمان ممکن پرسنل مربوطه در طول شبانهروز و حتی روزهای تعطیل و ساعات غیر اداری فعالیت خستگی ناپذیری دارند که این موضوع با توجه به فسادپذیری این گونه محصولات اهمیت زیادی دارد.
میزان و تشدید نظارتهای بهداشتی و قرنطینهای بر صادرات فرآوردههای دامی کشور از طریق مرز باشماق شامل کنترل دقیق مدارک و اسناد بهداشتی دامپزشکی، بررسی شرایط ارگانولپتیکی و... محصولات دامی صادراتی و همچنین نظارت بر محمولههای ترانزیتی از مبدا کشور عراق به مقصد سایر گمرکات کشور جهت ارسال به کشورهای همجوار و نیز محمولههای وارداتی میباشد، خوشبختانه طی سال 1402 افزایش چشم گیری را در بیشتر شدن حجم و تنوع محصولات صادراتی به مقصد کشور عراق و سوریه نظیر پولت مرغ تخمگذار، دنبه گوسفندی، خوراک ماهی، تخم مرغ خوراکی، تخم مرغ نطفه دار گوشتی، آبزیان زینتی، دام زنده(شتر)، ماهی خوراکی منجمد، میگو، بچه ماهی پرورشی، ماهی زنده، ماهی خوراکی تازه، کنسانتره خوراک دام و طیور و... داشته است.
خاطرنشان میسازد در طول هفت ماه طی شده در سال 1402، تعداد 1376 محموله کالاهای مرتبط با دامپزشکی از استانهای مختلف کشور و از طریق پایانه مرزی باشماق مریوان به مقصد کشور عراق صادر شده و در همین مدت 29 محموله ترانزیتی و 7 محموله حمل یکسره، نظارت بهداشتی اعمال شده است.