یکشنبه 15 تیر 1404

flag
  • 1404/03/13 - 09:12
  • تعداد بازدید : 262
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اطلاعیه اداره کل دامپزشکی کردستان به مناسبت عید سعید قربان 1404

ضمن تبریک عید سعید قربان به استحضار می‌رساند، به منظور تامین سلامت مصرف کنندگان گوشت و آلایش استحصالی از دام‌های قربانی، اداره کل دامپزشکی استان کردستان اقدام به اجرای طرح نظارت بهداشتی و شرعی بر ذبح دام‌های قربانی می‌نماید؛ در این طرح که در کلیه شهرستان‌های تابعه استان و به شکل کاملا رایگان به مرحله اجرا درخواهد آمد، اکیپ‌های ثابت و سیار نظارت بهداشتی و شرعی در خصوص بازرسی و معاینه قبل و بعد از کشتار و تائید سلامت و حلیت دام‌های قربانی اقدام خواهند نمود. در این رابطه توجه هم استانی‌های عزیز را به نکات زیر جلب می‌نماید:

 1. دام قربانی مورد نیاز خود را از میادین دام و مکان‌های موقت عرضه دام زنده در سطح شهرستان‌های تابعه که از سوی شهرداری‌ها تعیین شده خریداری نمائید. محل‌های فوق الذکر تحت نظارت بهداشتی اکیپ‌های دامپزشکی می‌باشند.

2 . حتی‌الامکان دام قربانی را به منظور ذبح به کشتارگاه دام شهرستان ارجاع و از ذبح دام در منزل، باغ و یا سایر اماکن خودداری فرمائید. کشتارگاه‌های دام شهرستان‌های سنندج، سقز، بانه، بیجار، دیواندره، مریوان و سروآباد در روز عید قربان آمادگی پذیرش، ذبح و حمل و نقل رایگان لاشه دام‌های قربانی را دارا بوده و با توجه به استقرار اکیپ‌های دامپزشکی، امکان بهره‌گیری از خدمات بازرسی بهداشتی نیز در این محل‌ها میسر می‌باشد.

3 . در صورت تمایل به کشتار در منزل و یا سایر اماکن، حتما قبل از اقدام به ذبح دام با سامانه 1512 دامپزشکی و یا شبکه دامپزشکی شهرستان مربوطه و از خدمات رایگان نظارت بهداشتی دامپزشکی بهره گیری نمائید. اطمینان از سلامت دام، گوشت و فرآورده‌های استحصالی، مستلزم معاینه دام قبل و بعد از کشتار است. بدین لحاظ قبل از اقدام به ذبح با برقراری تماس با دامپزشکی زمینه را برای انجام بازرسی بهداشتی مناسب فراهم نمائید.

4 . از ذبح دام در معابر عمومی جدا خودداری فرمائید.

5 . در تمام مراحل قطعه بندی و بسته بندی گوشت از دستکش استفاده نموده ، چاقو و وسایل در تماس با گوشت و آلایش دامی را با آب گرم و مواد شوینده شستشو داده و با وایتکس ضد عفونی کنید.

6 . از مصرف سریع گوشت و ضمائم خوراکی دام از قبیل جگر، قلوه و ... خودداری نمائید. نگهداری گوشت، جگر و سایر ضمائم خوراکی حداقل به مدت 24 ساعت قبل از آماده سازی و مصرف در یخچال توصیه می‌شود.

7 . پس از کشتار دام، ضایعات و فضولات حاصله را در کیسه‌های پلاستیکی محکم بسته بندی نموده و مستقیما به مامورین شهرداری تحویل فرمائید. رها سازی ضایعات و فضولات حاصل از کشتار دام در سطح معابر، باعث جذب حیوانات ولگرد ، حشرات موذی و آلودگی محیط زیست می‌گردد.

8 . در صورت عدم تائید بهداشتی دام و یا لاشه مربوطه، به منظور معدوم سازی و یا انجام اقدامات بهداشتی با اکیپ‌های دامپزشکی همکاری نمایید. گوشت و ضمائم خوراکی دام بیمار می‌تواند باعث بروز بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در مصرف کنندگان گردد.

9. از برش دادن کیست‌ها و آبسه‌های موجود بر روی لاشه، دل و جگر خودداری نمائید. ضایعات حاصل از کشتار دام به هیچ وجه نباید در اختیار حیواناتی از جمله سگ و گربه قرار گیرد. 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 340013
کلمات کلیدی
admin ادمین پورتال کردستان

admin ادمین پورتال کردستان

تصاویر

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور