برگزاری جلسه تبیین برنامههای پیشگیری و مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در فرمانداری مریوان
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کردستان، جلسه تبیین برنامههای پیشگیری و مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مورخ: 1403/01/18 در سالن جلسات فرمانداری شهرستان مریوان طی درخواست شبکه دامپزشکی مریوان با دعوت از نمایندگان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اداره اطلاعات، تیپ 328 هجومی نزاجای شهرستان، فرمانده انتظامی، فرمانده مرزبانی، بخشداران تابعه، جهاد کشاورزی، شبکه بهداشت و درمان، اداره آب، منابع طبیعی، هلال احمر، حفاظت محیط زیست و مسئول رادیوی شهرستان برگزار شد.
در ابتدای این نشست مهندس صادقی معاون سیاسی فرماندار مریوان ضمن تبریک سال جدید و خیر مقدم به همکاران و قدردانی از زحمات شبکه دامپزشکی مریوان در رابطه با انجام طرحهای تشدید بهداشت عمومی انجام گرفته در نوروز و ماه مبارک رمضان، انجام مایهکوبی به موقع در دامها و طیور موجود در روستاهای شهرستان و با اشاره به شعار سال، آن را نسخه شفا بخش حل مشکلات ذکر کردند.
در ادامه سرپرست شبکه دامپزشکی مریوان ضمن تشکر و قدردانی از فرمانداری و حاضرین در جلسه مواردی را در رابطه با مقابله و پیشگیری بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و اهمیت بیماری از لحاظ بهداشتی و زئونوز بودن (مشترک بودن بیماری بین انسان و دام) که میتواند خطرات جدی و جبران ناپذیری برای سلامت انسان داشته باشد و اهمیت اقتصادی بیماری در صنعت طیور بدلیل شیوع و تلفات بسیار بالا و هزینههای معدوم سازی و مراقبت در صورت بروز اشاره نمودند.
دکتر عبدالرحمن رستمی علایم بیماری در طیور، و نحوه انتقال آن به انسان را تشریح و باتوجه به مهاجرت پرندگان و اهمیت استراتژیک و موقعیت جغرافیایی شهرستان از لحاظ مرزی و توریستی بودن، توجه بیشتر به موضوع را خواستار شدند.
وی اقدامات انجام شده توسط شبکه دامپزشکی در خصوص بیماری مذکور از جمله مکاتبات انجام شده با ادارات مربوطه، انجام گشتهای مشترک با اداره حفاظت محیط زیست به منظور رصد و پایش بیماری در شهرستان، پایشهای دورهای منظم روستاها و مزارع مرغ مادر و تخمگذار شهرستان توسط پرسنل شبکه، آموزش روستاییان بخصوص حومه دریاچه ، روستاهای مرزی و پخش و نصب پوستر، تراکت و پمفلت در سطح این روستاها را از اهم کارهای انجام شده برشمردند.
دکتر رستمی از آمادگی کامل شبکه جهت نمونهبرداری و ارسال به آزمایشگاه مرجع و اقدام طبق دستورالعملهای سازمان دامپزشکی در موارد رخداد تلفات و یا موارد مشکوک در طیور بومی یا صنعتی خبر داد.
در پایان سرپرست شبکه دامپزشکی مریوان مقابله و پیشگیری از وقوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را یک وظیفه عمومی اعلام نمود و گفت: لازم است تمامی دستگاههای اجرایی در این امر خطیر همیار و کمکرسان سازمان دامپزشکی باشند.